Privacyverklaring

Terms logo

Termen die beginnen met een hoofdletter maar niet in dit Privacybeleid zijn gedefinieerd, hebben de betekenis die aan dergelijke termen is toegekend in de Gebruiksvoorwaarden of Dienstvoorwaarden.

Wanneer u onze diensten gebruikt, vertrouwt u ons een deel van uw persoonsgegevens toe. Het doel van dit Privacybeleid is om u te informeren over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken wanneer u de Shopmium Website en de Smartphone App gebruikt (afzonderlijk aangeduid als een 'Website' en samen de 'Websites'). Dit Privacybeleid legt uit hoe bedrijven in onze groep, Quotient Technology Limited, Shopmium SAS en Shopmium SRL, persoonsgegevens verzamelen, delen en gebruiken, en hoe u uw rechten kunt laten gelden.

Quotient Technology Limited, Shopmium SAS en Shopmium SRL worden in dit Privacybeleid samen aangeduid als 'Shopmium', 'ons' of 'onze'. Dit Privacybeleid is alleen van toepassing op informatie die online wordt verzameld door Shopmium Websites en is niet van toepassing op de Activeringsdiensten van Shopmium. Informatie over hoe uw persoonlijke gegevens worden verwerkt bij het gebruik van de diensten van Activate door Shopmium is beschikbaar in het Privacybeleid van de merkpartners van Activate door Shopmium. Indien u vragen, opmerkingen of zorgen heeft over dit privacybeleid of onze privacypraktijken, neem dan contact met ons op via de contactgegevens aan het einde van dit beleid.

1. Door Shopmium verzamelde persoonsgegevens en rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens

A. Verzamelde informatie

  • De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt:

Dit omvat onder meer uw voor- en achternaam, geslacht, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, bedrijf, bankgegevens, PayPal-accountgegevens, postadres, klantenkaartnummers, opmerkingen en beoordelingen en alle andere informatie die u wilt verstrekken.

We verzamelen foto's van de bonnen en kwitanties die u ons stuurt, evenals de informatie in deze kwitanties, zoals de items die u heeft gekocht, hun prijs, het totale aantal aankopen en de winkel die de kwitantie afgeeft. We verzamelen ook informatie over de Shopmium aanbiedingen waarop u reageert en die u toevoegt aan uw Shopmium 'boodschappenlijstje'.

  • De persoonsgegevens die we automatisch verzamelen:

We slaan gebruiksgegevens op via cookies en andere trackers wanneer u de Websites bezoekt. We verzamelen ook technische gegevens over uw internetverbinding, browser en apparaten, locatiegegevens, apparaatnummer, mobiele advertentie-ID en IP-adres.

Hoewel sommige locatiegegevens automatisch worden verzameld, wordt u gevraagd of u deze informatie met ons wilt delen wanneer u een apparaat of internetbrowser gebruikt die is aangesloten op het GPS-netwerk. U kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen in uw apparaat- of browserinstellingen.

B. De informatie gebruiken die wij verzamelen

Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

1. Uitvoering van het contract

We gebruiken uw gegevens om u onze diensten te leveren, waaronder:

  • Zorgen voor het aanmaken en beheren van uw account;
  • U pushmeldingen en e-mails te sturen over uw gebruik van onze diensten;
  • Een overschrijving naar uw Paypal- of bankrekening uitvoeren;
  • Uw vragen aan onze klantenservice beantwoorden;
  • Beoordelingen en opmerkingen die over de producten zijn achtergelaten, verwerken en weergeven;
  • Uw klantenkaarten weergeven;
  • U in staat stellen om uw verwijzingsaanbiedingen te ontvangen en deel te nemen aan de Shopmium Club;
  • Ons verzekeren van de geldigheid van uw aankoopbewijs.

2. Gerechtvaardigd belang

We gebruiken uw gegevens in ons gerechtvaardigd belang om:

  • - Marketingstatistieken en analyses uit te voeren om te begrijpen hoe u onze diensten gebruikt;
  • De effectiviteit van de promotiecampagnes die op onze Websites worden gepresenteerd te meten;
  • De effectiviteit van Shopmium promotiecampagnes die op websites van derden worden gepresenteerd te meten;
  • U gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en uw gebruikerservaring te verbeteren;
  • Enquêtes uit te voeren (bijv. tevredenheid, mening...). Ze stellen ons in staat om u beter te leren kennen en geven ons waardevolle inzichten om oplossingen voor te stellen die aan uw behoeften en verwachtingen voldoen. U ontvangt mogelijk e-mails van onze vertrouwde partners die u aanbieden deel te nemen aan een onderzoek;
  • Fraudebestrijding;
  • Voor bewijsdoeleinden;
  • U wedstrijden aan te bieden;
  • Een gebruikersprofiel (profilering) aan te maken. Daartoe laten wij u weten dat we de gegevens analyseren die u aan ons verstrekt of die u genereert in het kader van het gebruik van onze verschillende diensten, om profielen (anders segmenten, persona genoemd...) op te bouwen die overeenkomen met uw interesses;
  • Wanneer u een productbeoordeling indient op een van de Websites, kan uw naam of gebruikersnaam op de Websites op hetzelfde moment als uw beoordeling worden gepubliceerd. Als u instemt met het delen van uw opmerkingen met onze partners, kunnen zij uw opmerkingen reproduceren op hun platformen en kunnen wij persoonlijke gegevens delen met die partners, zodat zij kunnen bevestigen dat de opmerkingen authentiek zijn.

3. Toestemming

Wij gebruiken uw gegevens met uw toestemming om:

  • U communicatie over onze diensten en promoties te sturen in overeenstemming met uw communicatievoorkeuren. U heeft de mogelijkheid om u uit te schrijven van onze commerciële nieuwsbrieven-service door te klikken op de afmeldlink vermeld onder aan elk van deze nieuwsbrieven en op uw account. U kunt de push-meldingen ook uitschakelen in uw account.
  • U toestaan om winkels in de omgeving te zoeken op basis van uw locatiegegevens;
  • Om ons (via onderaannemers waaronder Yahoo en Unify) en onze partners in staat te stellen advertenties te personaliseren die worden weergegeven op sites van derden, zodat je niet wordt geconfronteerd met advertenties die niet relevant voor je zijn. Je kan jouw toestemming op elk moment via jouw account geven of wijzigen.
  • Wanneer u via sociale media verbinding maakt met onze Websites, kunnen we gegevens verzamelen over uw account of uw profiel. U kunt ervoor kiezen om de services te activeren, te identificeren of er verbinding mee te maken via Facebook Connect of Apple Connect ('Socia(a)l(e) Netwerk(en)'). Wanneer u inlogt met uw Social Media-accounts, kunnen we persoonsgegevens verzamelen die u op die Social Media heeft verstrekt. Wanneer u zich bijvoorbeeld aanmeldt met uw Facebook-inloggegevens, kunnen we, met uw toestemming, persoonsgegevens verzamelen van uw Facebook-profiel, zoals uw e-mailadres, voor zover toegestaan door de gebruiksvoorwaarden van Facebook. Als u ons deze gegevens niet wilt verstrekken, dient u de privacyinstellingen van uw Social Media-account te wijzigen. Raadpleeg voor meer informatie de voorwaarden van uw Social Media-account, die bepalen hoe deze accountgegevens worden verzameld en met ons gedeeld.

4. Wettelijke verplichtingen

Tot slot kunnen we uw gegevens verwerken in overeenstemming met onze wettelijke verplichtingen. In sommige gevallen kunnen wij uw persoonsgegevens gebruiken om juridische geschillen te behandelen en op te lossen, voor regelgevend onderzoek of naleving van de toepasselijke wetgeving, om onze gebruiksvoorwaarden af te dwingen, of om te voldoen aan verzoeken van autoriteiten.

2. Informatie die we delen met derden

De gegevens die wij verzamelen zijn toegankelijk voor onze dienstverleners, die optreden als onderaannemers, die administratief en technisch bijdragen aan de verwezenlijking van de hierboven genoemde doeleinden (hostingprovider, betalingsprovider, reclametechnologie, enz.).

We kunnen uw persoonsgegevens bekendmaken aan een wetshandhavingsinstantie, regelgevende instantie, overheidsinstantie, rechtbank of andere bevoegde derde partij wanneer we van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk is (i) in overeenstemming met de toepasselijke wet- of regelgeving, (ii) voor het uitoefenen, vaststellen of verdedigen van onze wettelijke rechten (iii) om de vitale belangen van u of van een andere persoon te beschermen;

Shopmium zal uw persoonsgegevens bekendmaken aan een potentiële koper (en zijn agenten en adviseurs) in verband met een voorgestelde aankoop, fusie of overname van een deel van ons bedrijf, op voorwaarde dat we de koper informeren dat hij uw persoonsgegevens alleen mag gebruiken voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden vermeld;

Bepaalde dienstverleners die we gebruiken, kunnen met uw toestemming gegevens verzamelen als verantwoordelijke gegevensbeheerder. Het betreft onder andere onze advertentie-providers die hieronder worden vermeld:

In het bijzonder kunnen we persoonsgegevens die we van u verzamelen met deze bedrijven delen, zoals uw e-mailadres (in niet traceerbare en pseudonieme vorm), uw leeftijd en geslacht, uw IP-adres, uw mobiele advertentie-ID, informatie over uw browser of uw besturingssysteem, gegevens die zijn verkregen door het gebruik van onze service (frequentie van bezoeken, bezochte advertentiecategorieën, interactie met aanbiedingen, type klantenkaart, enz.). Raadpleeg hun privacybeleid hierboven voor meer informatie.

Deze partners kunnen uw gegevens gebruiken om u op interesses gebaseerde reclame (of op gedrag gebaseerde reclame) aan te bieden. Deze relevante advertenties kunnen worden weergegeven op basis van uw activiteit op websites en applicaties die u onlangs hebt bezocht en deze partners kunnen cookies van derden gebruiken om een meer gerichte reclame-ervaring te bieden, zowel op als buiten deze websites of applicaties. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Network Advertising Initiative (www.networkadvertising.org) en de Digital Advertising Alliance (www.aboutads.info).

Wanneer u onze mobiele applicatie gebruikt, kunnen wij persoonlijke gegevens die wij van u verzamelen, zoals uw e-mailadres (in niet-traceerbare en pseudonieme vorm), uw IP-adres, uw mobiele advertentie-ID en tijdstempelinformatie, delen met onze partner LiveRamp en de aan haar gelieerde ondernemingen. LiveRamp kan deze informatie gebruiken om uw mobiele apparaat te koppelen aan andere informatie (zoals demografische of gebruikspatronen) die LiveRamp of haar partners en klanten over u kunnen hebben verzameld om u gepersonaliseerde inhoud of reclame te bieden tijdens uw online ervaring. U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door op deze link te klikken: https://liveramp.fr/politique-confidentialite-produits-services/.

3. Internationale overdracht

We kunnen persoonsgegevens die we van u verzamelen gebruiken en opslaan in landen buiten de Europese Economische Ruimte (inclusief de Verenigde Staten van Amerika, India en Madagascar). Houd er rekening mee dat landen buiten de Europese Economische Ruimte mogelijk niet hetzelfde niveau van gegevensbescherming bieden als de Europese Unie.

Onze webservers bevinden zich in de Verenigde Staten en de Europese Unie en onze groepsfirma's en externe dienstverleners en partners zijn wereldwijd actief. Dit betekent dat wanneer we uw persoonsgegevens verzamelen, we deze in een van deze landen kunnen verwerken.

We hebben echter passende beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens beschermd blijven in overeenstemming met dit Privacybeleid. Dit omvat de implementatie van de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie voor de doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte, die bedrijven verplichten de persoonsgegevens die zij vanuit de EER verwerken, te beschermen overeenkomstig de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

Onze standaard contractvoorwaarden kunnen op verzoek worden verstrekt. We hebben vergelijkbare passende beveiligingsmaatregelen getroffen met onze externe dienstverleners en partners, en verdere details kunnen op verzoek worden verstrekt.

4. Uw Gegevensbeschermingsrechten

U beschikt over de volgende rechten betreffende uw gegevens:

  • Recht op toegang: u heeft de mogelijkheid om ons te vragen over welke gegevens van u wij beschikken.
  • Recht op bijwerking, correctie en verwijdering: u heeft de mogelijkheid om de gegevens die op u betrekking hebben te corrigeren en om verwijdering te verzoeken.
  • Recht van bezwaar: u heeft de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het uitvoeren van bepaalde verwerkingen door ons.
  • Recht op beperking: u hebt het recht om ons te vragen de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken, met name wanneer uw gegevens moeten worden bijgewerkt, gecorrigeerd of gewist.
  • Recht op overdraagbaarheid: u heeft de mogelijkheid om te verzoeken dat bepaalde gegevens over u in een elektronisch formaat aan u worden doorgegeven.

Er zij echter aan herinnerd dat de uitoefening van deze rechten niet absoluut is en kan worden beperkt om redenen van gerechtvaardigd belang (geschil met de klant) of om juridische redenen.

Indien u uw persoonlijke gegevens wilt inzien, corrigeren, bijwerken of verwijderen, kunt u dit op elk gewenst moment in uw persoonlijke ruimte doen.

  • Daarnaast kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, ons vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of de overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens verzoeken. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in het gedeelte 'Contact opnemen' hieronder
  • U heeft te allen tijde het recht om ervoor te kiezen geen marketingberichten van ons te ontvangen. U kunt dit recht uitoefenen door te klikken op de link 'afmelden' of 'opt-out' in de marketingmails die we u sturen.
  • Ook kunt u, indien we uw persoonsgegevens met uw toestemming hebben verzameld en verwerkt, uw toestemming op elk gewenst moment intrekken. Intrekking van uw toestemming heeft geen invloed op de wettigheid van elke verwerking die vóór deze datum is uitgevoerd en elke verwerking die op andere gerechtvaardigde gronden dan toestemming is uitgevoerd.
  • U heeft het recht om contact op te nemen met een gegevensbeschermingsautoriteit met betrekking tot onze verzameling en ons gebruik van uw persoonsgegevens.
  • Als u in Frankrijk woont, kunt u ons ook instructies geven over hoe we uw informatie na uw overlijden kunnen blijven opslaan, verwijderen en delen en, indien van toepassing, de persoon die u heeft aangewezen om deze rechten na uw overlijden uit te oefenen.

We reageren op alle verzoeken die we ontvangen van personen die hun gegevensbeschermingsrechten willen uitoefenen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

5. Geautomatiseerde besluitvorming

In sommige gevallen kan het gebruik van uw persoonsgegevens resulteren in geautomatiseerde beslissingen (inclusief profilering) die juridisch van invloed op u zijn of die aanzienlijke gevolgen voor u hebben. Geautomatiseerde beslissingen betekenen dat een beslissing over u automatisch wordt genomen op basis van een computerbepaling (met behulp van software-algoritmen), zonder menselijke tussenkomst. We gebruiken bijvoorbeeld geautomatiseerde beslissingen om de aanbiedingen te selecteren die u waarschijnlijk het meest interesseren. We hebben maatregelen genomen om de rechten en belangen te beschermen van personen wier persoonsgegevens onderworpen zijn aan geautomatiseerde besluitvorming.

Wanneer we een geautomatiseerde beslissing over u nemen, heeft u het recht om de beslissing aan te vechten, uw standpunt kenbaar te maken en een menselijke beoordeling van de beslissing te eisen. U kunt dit recht uitoefenen door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in het gedeelte 'Contact opnemen' hieronder

6. Gegevensbewaring

We bewaren de persoonsgegevens die we verzamelen wanneer we een legitieme zakelijke behoefte hebben om dit te doen (bijvoorbeeld om u een dienst te bieden die u heeft aangevraagd of om te voldoen aan toepasselijke wettelijke, fiscale of boekhoudkundige vereisten).

Wanneer we uw persoonsgegevens niet langer hoeven te verwerken of bewaren, zullen we die informatie verwijderen of anonimiseren of, als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat deze is opgeslagen in back-uparchieven), zullen we deze veilig bewaren en isoleren van verdere verwerking totdat verwijdering mogelijk is.

7. Privacy van kinderen op onze Sites

Shopmium zal niet bewust persoonsgegevens verzamelen of gebruiken van kinderen jonger dan zestien (16) jaar. De Websites en hun inhoud zijn bedoeld voor personen die minstens zestien (16) jaar of ouder zijn. Indien u jonger bent dan zestien (16) jaar, dient u onze Websites niet te gebruiken tenzij u de toestemming van een ouder of voogd heeft verkregen en onder toezicht staat.

8. Updates van ons Privacybeleid

Naarmate we onze bezoekers nieuwe soorten inhoud en diensten blijven aanbieden, kunnen de Websites onze praktijken voor het verzamelen, gebruiken of openbaar maken van informatie wijzigen. Mocht er een materiële wijziging zijn in onze praktijken voor het verzamelen, gebruiken of openbaar maken van informatie, dan is deze alleen van toepassing op de informatie die vervolgens wordt verzameld en zullen we passende stappen ondernemen om u te informeren, in overeenstemming met de betekenis van de wijzigingen die we aanbrengen.

9. Veiligheidsverklaring

Wij nemen alle passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. De maatregelen die we gebruiken zijn ontworpen om een beveiligingsniveau te bieden dat passend is voor het risico van het verwerken van uw persoonsgegevens. We werken met beveiligde datanetwerken die worden geleverd door firewall-beveiligingssystemen volgens de industrienormen en met een wachtwoord om te beschermen tegen verlies, misbruik en wijziging van informatie die onder onze controle valt.

10. Contact met ons opnemen

Als u vragen of opmerkingen hebt over onze privacypraktijken of als u zich daarover zorgen maakt, neem dan contact met ons op aan de hand van de volgende contactgegevens van uw locatie:

  • Als u onze Sites bezoekt of gebruik maakt van onze Diensten in Frankrijk:
    • Stuur een e-mail naar contact@shopmium.com
    • Stuur een brief naar Shopmium, 46 rue de l'Arbre Sec, 75001 Parijs, Frankrijk


  • Als u onze Sites bezoekt of gebruik maakt van onze Diensten in België:
    • Stuur een e-mail naar contact.be@shopmium.com
    • Stuur een brief naar Shopmium, 46 rue de l'Arbre Sec, 75001 Parijs, Frankrijk


  • Als u onze Sites bezoekt of gebruik maakt van onze Diensten in het Verenigd Koninkrijk:
    • Stuur een e-mail naar contact.uk@shopmium.com
    • Stuur een brief naar Unit F, 120 Weston Street, SE1 4GS Londen, Verenigd Koninkrijk

U kunt contact opnemen met de beheerder van de gegevensbeveiliging van de groep via admin@shopmium.com.

Datum van update: 14 januari 2022



Algemene Gebruiksvoorwaarden